У Градској општини Звездара одржан је састанак представника спортских организација и представника Градске општине Звездара чија је тема била реализација одобрених годишњих програма у области спорта и потписивање уговора са спортским организацијама са Звездаре. Састанку су присуствовали председник ГО Звездара Владан Јеремић, члан општинског Већа и председник општинске Комисије за оцену програма у области спорта Мирослав Лазић, заменик председника Скупштине ГО Звездара Горан Филиповић, члан општинског Већа Никола Агатоновић, као и запослени у Одељењу за друштвене делатности.

 

Владан Јеремић поздравио присутне и истакао да је изузетно поносан на сваког појединца који је остварио добре резултате у области спорта и да спортске организације са Звездаре могу рачунати на подршку Општине, јер је јако важно да се улаже у спорт.

„Годишњи програми спортских организација са Звездаре, за чију реализацију данас потписујемо уговоре, биће финансирани из буџета ГО Звездара, јер Звездара заслужује да на својој територији има успешна спортска удружења и појединце, и сигурни смо да добри резултати неће изостати”-рекао је Јеремић и истакао да ће Општина Звездара наставити да помаже спортске организације, јер је подстицај младим талентима јако важан.

 

Спортски клубови су, у складу са одредбама Закона о спорту, доставили предлоге годишњих програма преко територијалног Спортког савеза, а председник Општине је одобрио финансирање истих Одлуком о oдобравању годишњих програма спортских организација и одређивању висине средстава за реализацију одобрених годишњих програма у 2023. години којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта на територији Градске општине Звездара.

 

Из буџета Општине Звездара у 2023. години финансирају се годишњи програми спортских организација у укупном износу од 9 милиона динара, и то 6 милиона за спортске програме које реализују клубови (укупно 24) и 3 милиона за програме васпитно образовних установа који обезбеђују набавку спортске опреме и реквизита за рад школских и студентских секција (13 основних школа, 7 средњих школа и 2 високошколске установе – Академије техничких струковних студија Београд и Београдска академије пословних и уметничких струковних студија БАПУСС).

 

Одлука и Предлог одлуке-спорт