Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је присуствовао јавном тренингу бокса који је у организацији Прихватилишта за децу Београда и Боксерског клуба „Звездара-Олимп” организован за све кориснике ове установе.

 

Владан Јеремић је рекао да се радује дечјим осмесима који су покретачка енергија која даје подстицај да се још више снаге уложи у организацију оваквих догађаја, што показује колико је овај аспект важан, посебно када се ради о овако рањивој категорији као што су деца без родитељског старања.

Јеремић се захвалио људима који раде у Прихватилишту и истакао да ће Општина настојати да Боксерски клуб „Звездара-Олимп” добије своју базу како би сва заинтересована деца могла да се баве боксом.

 

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић је рекла да се радује сваки пут када имају прилику да се укључе у живот заједнице, у догађаје које организује Општине Звездара, као и у оне које за децу из Прихватилишта организују суграђани. Она је рекла да се у Прихватилишту труде да децу укључују у све животне аспекте локалне заједнице, а посебно када су спортске активности у питању.

 

Председник Боксерског клуба „Звездара-Олимп” Златко Дошљак је рекао да су у Клубу тренинзи за децу од 10 до 16 година бесплатни, а велико интересовање за ову спортску вештину су показала и деца из Прихватилишта и да, у сарадњи са Општином Звездара, планирају да обезбеде термин у СЦ „Олимп-Звездара”, у коме се налази сала Клуба, за децу из Прихватилишта како би се посветили само њима.

 

Организатори догађаја, представници Општине и пријатељи Клуба, су за децу донели поклоне које су им уручили после тренинга.