У организацији Еколошке секције и Секције за климатске промене, у чији је рад укључен велики број ученика и наставника, у Седмој београдској гимназији је различитим активностима, од 19. до 23. априла, обележена Недеља планете Земље.

Током недеље у школи су приказани едукативни филмови о којима се дискутовало, а након тога је у петак, 23.4. одржано такмичење ученика у дебати на тему „Човечанство може/не може да утиче на ублажавање климатских промена”. Дебатном такмичењу и промоцији изложбе присуствовали су аташе за сарадњу Амбасаде Републике Француске у Београду Бертран Мије, чланица Већа ГО Звездара Гордана Мишев, председница НВО „Амбасадори одрживог развоја и животне средине” Александра Младеновић, Соња Стаменовић из Одељења за друштвене делатности ГО Звездара, као и ученици и наставници Седме београдске гимназије.

Дебата је била припрема за Национално дебатно такмичење, које ће бити одржано у Седмој београдској гимназији, у организацији НВО „Амбасадори одрживог развоја и животне средине” 22. маја 2021. године, у склопу обележавања Међународног дана биодиверзитета.

На свечаности поводом доделе диплома најбољим учесницима дебатног такмичења посебно су истакнуте Анастасија Хаднађ, ученица трећег разреда Седме београдске гимназије и Софија Зороја, ученица осмог разреда ОШ „Дринка Павловић” из Београда, које су освојиле златне медаље на Међународном такмичењу у писању есеја из области одрживог развоја и које ће представљати нашу земљу на завршници овог међународног такмичења које ће бити одржано 6. јула 2021. године.

Током недеље у Школи је одржана и двојезична изложба Француског института у Србији „Караван за климу 3.0“ о климатским променама и биодиверзитету, а ученици су се снимањем видеа на тему значаја очувања биодиверзитета укључили и у акцију „Сви активни“, коју је покренуо Француски институт у Србији,. Такође, промовисан je и део српско-енглеског речника еколошких термина, који су израдили ученици у оквиру међународног пројекта средњошколаца, који је покренула Средња школа „Хисар“ из Истанбула, а делови интерактивне изложбе, коју су ученици припремили за Дан шума, је представљена током обелажавања Дана планете Земље.