Удружење особа са инвалидитетом  Београд, у  оквиру  пројекта ,,Заједно  можемо  виШе„, организује едукативни тренинг-обуку за писање и управљање пројектима код домаћих и међународних донатора која ће бити одржана од 28. до 30.7.2021. у Кући људских права, улица Кнеза Милоша 4.

Обука ће бити реализована у среду, 28.7. од 14 до 17 сати, а у четвртак и петак, 29. и 30.7, од 10 до 17 сати.

Реализација пројекта ,,Заједно  можемо  виШе„ омогућена је средствима из буџета Градске општине Звездара по конкурсу за суфинансирање социо-хуманитарних програма/пројеката удружења.

Циљеви едукације и тренинга су подизање капацитета удружења и професионалаца за успешнији приступ донаторским средствима.Тај циљ се постиже кроз унапређену сарадњу са локалном заједницом, добру комуникацију са кључним партнерима – институцијама и донаторским организацијама. Због тога је потребно унапређивати вештину лобирања и припрему пројектне документације за конкурсе који пружају финансијску подршку пројектним идејама.

Организације које се бави унапређењем положаја осетљивих група могу испунити своју мисију ако су, између осталог, успешне у проналажењу средстава са којима финансирају и суфинансирају своје пројектне идеје, обезбеђују одрживи развој и значајно јачају своје капацитете. То је истовремено и шанса за младе и креативне чланове да се активније укључе и радно ангажују.

У оквиру планиране едукације искусни стручњаци ће представити пројекте за конкурсе међународних донаторских организација из позиције носиоца (апликанта), партнера и тзв. Associate партнера (сарадника). Једна целодневна радионица биће посвећена стратегији успешне комуникације. а две писању пројеката и финансијском извештавању.