У одборничким клупама Градске општине Звездара, синоћ, 04.10.16. седеле су труднице, будуће маме и њихови партнери и уживали у програму којим је почело прво бесплатно холистичко саветовалиште за труднице „ПоРоди се лако“ у организацији Удружења „Родитељство Новог Доба“.

Прво предавање је одржала проф. др Мирјана Совиљ, психофизиолог, аудиолингвиста-логопед и директор Института за експерименталну фонетику и патологију говора Ђорђе Костић“ са темом: Васпитај ме и образуј пре рођења.

Према речима проф. Совиљ, задатак овог предавања је био да научи маме и тате како да успоставе добру комуникацију са својом бебом путем говора, приче, песме, визуелизације и имагинације… како би се беба развијала у високо стимулативним условима.

О коришћењу хомеопатије у трудноћи и код деце, колико су благотворни хомеопатски препарати у трудноћи, као и на порођају, говорила је Татјана Карајанов, хомеопата.

Након предавања Татјана Карајанов и Жељка Милошевић су одржале умирујући концерт за маме и бебе, који је учинио да се присутни потпуно опусте и уживају.

На идеју о покретању и одржавању овог саветовалишта дошле су три даме које су и основале Удружење: Јелена Холцер, педагог, Наташа Вукићевић, педагог и Јасмина Стефановић, политиколог. Оне су осмислиле цео двомесечни програм, окупиле врхунске предаваче и већ после прве вечери и озбиљне посећености показало се да је вредело уложити толико труда.

„Велико хвала Општини Звездара на комплетној подршци у раду првог бесплатног холистичког саветовалишта ПоРоди се лако. Наши предавачи синоћ су направили чаробну атмосферу, о чему је најбоље да сведоче будуће маме и тате који су нам били у гостима. Проф. др Мирјана Совиљ, Татјана Карајанов и Жељка Милошевић – хвала вам и радујемо се што је ово само почетак нашег дружења.“ – написале су Јелена, Наташа и Јасмина после прве вечери, а одговор на то је да је задовољство наше увек када нам се пружи прилика да подржимо овако добру идеју.

Програм траје до краја новембра, бесплатан је и одржава се уторком и четвртком од 18 – 21 сат у сали ГО Звездара, Булевар краља Александра 77.

У четвртак, 06.10.16. тема ће бити „Практичне технике самопомоћи и отклањање блокада“ – Јелена Холцер, педагог.