Гласање Београђана за дизајн будућег метроа је завршено, а победио је предлог „Сигурност“ са 43,58 одсто гласова, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Грађани су у анкети у којој су имали прилику да бирају између четири предлога дизајна метроа, а главна разлика међу њима је у боји, изабрали „Сигурност“ који подразумева комбинацију светле и тамне плаве боје.

На другом месту по броју гласова је предлог „Слобода“ са 33,58 одсто, затим га следе „Светлост“ који је освојио 12,26 одсто и „Снага“ за који је гласало 10,57 одсто грађана.

„Грађани су изабрали како ће изгледати метро, а ми ћемо приступити прављењу показног центра где ћемо на Тргу републике приказати унутрашњост вагона, са одабраним дизајном и метро станицама“, рекао је Весић за Танјуг.

Весић је подсетио да ће изградња метроа почети у новембру, а како је навео, то ће бити остварење историјског сна за Београд.

Он је рекао да је изградња метроа обећана 1970 године, али да се никада нису стекли сви услови за почетак изградње.

„Завршићемо изградњу метроа до 2030. године и имаћемо две линије метроа са преко 40 станица. Београд ће коначно имати метро као и све друге европске метрополе“, рекао је он.