Председник  Градске опшштине Звездара Владан Јеремић је примио Милана Димитриеског, који је у име Окинава карате до кјокаи Србија хомбу, а поводом педесете годишњице уечи-рју Окинава каратеа у Србији, уручио председнику захвалницу којом ова организација захваљује Општини Звездара на сарадњи и доприносу пруженом за развој уечи-рју Окинава каратеа у Србији. Догађају је присуствовао и члан општинског Већа Мирослав Лазић.

 

Владан  Јеремић се, у име Општине, захвалио на добијеном признању и Окинава карате асоцијацији у Србији честитао овај важан јубилеј.

„Драго ми је што једна спортска организација овако дуго окупља велики број чланова, као и то што се рад ваше организације везује за општину Звездара, па је наша међусобна сарадња која траје више година дала добре резултате. За Градску општину Звездара је посебно важно да се што већи број младих бави спортом који доприноси здравим животним навикама и квалитетно проведеном слободном времену”-рекао је Јеремић.

 

Димитриески је упознао председника ГО Звездара да је свечану прослава поводом 50 година Окинава каратеа у Србији, организовала  Окинава карате до кјокаи Србија хомбу-организација коју воде сенсеи Владимир Поповић, Кјоши 8.дан и сенсеи Милан Димитриески, Кјоши 7.дан, уз подршку и помоћ клубова из Београда, Новог Сада, Зрењанина и Прокупља,  привукла велику пажњу и да су јој присуствовали бројни гости из земље и иностранства међу којима посебно треба поменути представнике Амбасаде Јапана у Београду, чиме је потврђена добра спортска сарадња између Србије и Јапана.

У првом делу програма одржан је атрактиван демонстациони наступ каратиста из Србије, Хрватске, Италије, Румуније и УСА, након чега су уручене захвалнице за подршку и ширење наведеног традиционалног карате стила.

 

Уечи рју Окинава карате се у Србији вежба од 1973, у коју га је са Окинаве донео и ширио сенсеи Марио Тополшек 8.дан, а 2. децембра 1997. године је основана карате организација Окинава карате до кјокаи Србија хомбу дођо која је пуноправни члан светске OKINAWA KARATE DO ASSOCIATION-JAPAN. Поменута организација усмерава рад и технички помаже клубове у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Прокупљу, Лебану и Пећинцима; а технички и инструкторски помаже и одржава контакте са клубовима у Републици Српској, Грчкој, Северној Македонији, Хрватској, Италији, Румунији, Украјни и УСА.

Клуб САНЧИН ДОЂО је основан априла 2011. и седиште му је на Звездари. Основао га је и води га Милан Димитриески, мастер инструктор и дипломирани тренер каратеа и виши тренер борења.