Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је у Основној школи „1300 каплара” реализацији акције „Школа спорта” и том приликом истакао да се акција бесплатно спроводи у 12 београдских општина и обухвата око 69.000 девојчица и дечака.

Весић је истакао да је, после поделе бесплатних таблета, Град Београд заједно са Министарством омладине и спорта покренуо бесплатне школе спортова.

– Од нове године обезбедићемо додатна средства да покријемо све београдске општине. Заједно са Факултетом спорта и физичког васпитања организовали смо да у програму учествују наставници физичког васпитања и око 150 студената овог факултета који на тај начин имају стручну праксу, а деца квалитетну спортску наставу – истакао је Весић. Он је подсетио да је реч о кошарци, одбојци, рукомету и фудбалу, а поред тога обухваћени су и атлетика, плес, борилачке вештине и гимнастика, те је позвао све родитеље да искористе прилику да своју децу упишу на бесплатне школе спорта.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је идеја да се од нове године акција прошири на свих 17 градских општина јер тиме желимо да, заједно са шампионима Србије попут Стефана Митровића, Милана Алексића и свих других промовишемо бављење спортом – казао је министар Удовичић, захваливши заменику градоначелника Горану Весићу, Савезу за школски спорт и Секретаријату за спорт и омладину.

Вaтeрпoлистa Стeфaн Mитрoвић je истaкao дa је пoтрeбнo je дa дeцa крoз спoрт рaзвиjу тeлo, aли и здрaв кaрaктeр и дoдao дa би зa рaзвoj дeцe и будућих спoртистa, oсвajaчa мeдaљa, билo важно дa сe aкциja прoшири и на друге крајеве Србиje.

Председник општине Звездара Владан Јеремић изразио је задовољство што су и школе са подручја ове општине укључене у „сјајан пројекат”.

– Ово је још једна потврда колико се пажње, али на квалитетан начин, усмерава на школарце. Свакако да ће ово деци значити јер сви знамо колико је важно бавити се спортом, а ово је прилика и да кроз бесплатне часове одаберу спорт, а касније можда и постану успешни спортисти и репрезентативци – нагласио је Јеремић.

Догађају су присуствовали и секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић, менаџер пројекта „Школа спорта” Дејан Сузовић, представници ОШ „1300 каплара”, заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић, заменик председника Скупштине ГО Звездара Горан Филиповић и представници руководства ГО Звездара.