У оквиру своје покретне канцеларије заменик градоначелника Горан Весић је данас са сарадницима обишао Пети паркић и том приликом нагласио да овај простор на најбољи начин показује како се мењају Звездара и Београд.

Он је подсетио да је овај простор 2008. године узурпиран од стране тадашње градске власти и да је тадашњи градоначелник обећао да ће овде направити паркић.

– Прошло је 13 година и нико није урадио ишта. Ми смо прошле године успели да решимо имовинске проблеме, изградили смо паркић и креирали га заједно са грађанима. Данас је ово место где се окупљају деца, не само из овог дела града. Организовали смо овде позоришну представу за децу јер данас моја покретна канцеларија обилази Звездару, а данас је и Дан општине. Ово је најбољи пример како заједно можемо да мењамо град и како заједно можемо да допринесемо да Београд буде боље место за живот свих нас. Тако показујемо и како могу да буду боља места за живот и Мали Мокри Луг и Миријево и Лион и сваки други део града – рекао је Весић.

Председник Општине Зведара Владан Јеремић је нагласио да је Пети паркић један од најлепших поклона које је општина могла да добије за Дан општине.

– Када постоји добра воља и одлучност да се проблеми решавају онда данас можемо да уживамо у оваквом простору и за децу и за све остале грађане. Када у новембру буде посађено додатних 48 стабала ово ће заиста бити једно од најлепших кутака у Београду. Хвала Граду Београду у име свих становника Зведаре на овом прелепом месту – рекао је Јеремић.