Председник општине Звездара Владан Јеремић изјавио је за Беоинфо да је дивља депонија у Улици Рада Кондића у Малом Мокром Лугу затворена, те да је на тај начин решен један од највећих комуналних проблема у тој општини.

– Реч је о дивљој депонији у власништву приватног лица. Ниједан појединац не може бити изнад закона и система, закон мора да се поштује. Овде је била велика опасност како за екологију тако и за живот и безбедност људи. Верујем да ће онима који би дошли на такву идеју ово бити добар пример да то не чине – нагласио је Јеремић и додао да су грађани тог дела града и петицијом указивали на проблем.

Према његовим речима, Улица Рада Кондића, у којој се дивља депонија налазила, руинирана је јер су туда данима пролазили камиони носивости више од десет тона.

– У сарадњи са Секретаријатом за саобраћај и Комуналном милицијом предузећемо кораке у смислу постављања саобраћајне сигнализације, тако да у том делу неће бити могућ пролазак камиона који имају већу носивост. Дакле, становницима тог дела општине који имају мање камионе биће дозвољен пролазак, што се регулише посебним дозволама. Свако ко буде намеравао туда да прође камионима са великом носивошћу, нарочито са грађевинским отпадом, то неће бити дозвољено – закључио је Јеремић и упутио извињење грађанима који су имали непријатности због дивље депоније.

Грађевинска инспекција је затворила градилиште недалеко од ове локације, где су извођени радови уз постојећи објекат без грађевинске дозволе и потврде о пријави радова.