Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је са замеником председника Скупштине ГО Звездара Гораном Филиповићем и чланом општинског Већа Томиславом Алавањом посетио Основну школу „Десанка Максимовић” и којој их је примила директорка школе Катарина Стјепановић са сарадницима.

 

Разлог посете су били завршени радови на санацији трпезарије за исхрану ученика и на спољној изолацији како се не би појављивала влага у фискултурној сали, а који су финансирани средствима из буџета ГО Звездара.

 

Након обиласка трпезарије за исхрану ученика и фискултурне сале, као и објекта школе Владан Јеремић је рекао да је задовољан извршеним радовима који треба да обезбеде боље услове за боравак ученика у школи.

„Градска општина Звездара је својим Статутом уредила да прати стање и стара се о текућем одржавању основних школа на својој територији. Радови који су обављени на санацији трпезарије и на спољној изолацији фискултурне сале да се не појављује влага унутар објекта финансирани су из буџета Општине Звездара у износу од 3.000.000 динара. На овај начин створили смо боље услове за похађање наставе њених ученика у објекту који је саграђен 1963. године. Радови на текућем одржавању објеката звездарских основних школа који се финансирају из општинског буџета биће настављени како би деци, која су наша будућност, били обезбеђени што квалитетнији услови за похађање наставе”-рекао је Јеремић.