Настављајући традицију организовања новогодишњих хуманитарних базара, Волонтерски сервис Градске општине Звездара је на „Ђерам” пијаци организовао продају предмета насталих на креативним радионицама.

Део прихода је намењен помоћи трогодишњем дечаку Јасмину који живи са незапосленом мајком Елвиром и од рођења болује од церебралне парализе, епилепсије и има низ развојних проблема.

Овим поводом Базар су обишли и куповином и прилозима помогли његову реализацију заменик председника Скупштине ГО Звездара Горан Филиповић, чланови општинског Већа Мирослав Лазић, Станко Радовановић, Душан Игњатовић и Богдан Лековић, као и секретар Скупштине ГО Звездара Александар Ружичић.

Базар је обишао велики број суграђана, и са других општина, који су желели да куповином ручно израђених уникатних предмета: новогодишњих честитки и украса, букмаркере, магнета, накита, кутија од дрвета, капа, новогодишњих маски и осталог помогну прикупљање неопходних средстава за малог Јасмина.

Треба истаћи и пример две суграђанке које су посетиле Базар и, као свој допринос реализацији, поклониле ствари које су саме направиле.

По завршетку Базара, волонтерке Волонтерског сервиса Звездаре уручиле су мајци малог Јасмина купљене намирнице, играчке, пелене, воће и слаткише, као и прилог у новцу(нешто више од 12.000 динара) за куповину најнеопходнијих потрепштина за Јасмина. Овом приликом Јасмину и његовој мајци предати су и поклони Волонтерског сервиса за предстојеће празнике.

На Базару су грађанима били доступни и флајери са препорукама као психосоцијалном подршком у време короне и информацијама о програмима подршке Волонтерског сервиса Звездаре током целе године. Грађанима су за додатне информације о активном програму рада били доступни/е волонтери/ке Сервиса.

Поред Волонтерског сервиса Звездаре, на Базару су учествовали и социјални партнери, сарадници и креативни појединци са којима Сервис сарађује:: Удружење родитеља МНРО Звездара, ХХУ „Хлеб живота” и Удружење „Две моје златне руке”. Базар је подржало ЈП „Градске пијаце” уступањем на коришћење две тезге без надокнаде за реализацију ове активности.

Хуманитарни базар је реализован у складу са актуелним епидемиолошким мерама.