Власници најстаријих „фића“ и љубитељи овог аутомобила, који се сматра олдтајмером и симболом бивше СФРЈ, представиће своја возила заинтересованим посетиоцима у суботу, 5.10.2019.. од 11.30 до 16 сати на платоу испред ГО Звездара, Булевар краља Александра 77 на изложби аутомобила под називом „Фића скуп“.

Изложбу организује Београдско удружења фићиста уз подршку ГО Звездара.

Организатори очекују да на скупу буде представљено око 40 возила Застава 750/850-„фића”, не само из Србије већ и из региона, укључујићи и тркачка возила и понеки олдтајмер, као подршку Српског савеза за историјска возила.

Производња „фиће“ обележила је почетак домаће аутомобилске индустрије, од давне 1955. до 1985. у фабрици аутомобила у Крагујевцу и за већину Југословена то је био први аутомобил.Током тридесет година направљено је 923.487 возила.

Београдско удружење фићиста помаже домаћем туризму и спорту, а помаже и власницима да дођу до делова за свог љубимца, повезује их међусобно, а помаже и онима који желе да купе овај атрактивни ауто,  који је био национално обележје у једном периоду историје Југославије.