Изложба радова младих звездарских карикатуриста, насталих у оквиру 25. Конкурса за дечју карикатуру „Мали Пјер“, биће отворена у четвртак, 28. фебруара у 12 сати у Библиотеци – галерији „Бранко Миљковић“ у Булевару краља Александра 298.

Изложбу ће у име организатора овог конкурса отворити Снежана Ђорђевић, председница организације Пријатељи деце Звездаре.

На овогодишњи конкурс стигло је више од 250 радова из свих основних и 3 средње школе на Звездари. Најчешће теме радова младих аутора биле су личности из света науке, културе, политике и естраде, али и теме везане за њихов свакодневни живот: школа, оцене, наставници, љубав, екологија, новац, економска криза..

Селекцију радова за излагање и награђивање, у складу са пропозицијама конкурса, извршила је академска сликарка мр Татјана Николајевић Веселинов. Она је након детаљног прегледања и анализе, издвојила  21 најбољу карикатуру (12 из основних и 9 из средњих школа) које ће општину Звездара представљати на државном конкурсу дечје карикатуре, чија се завршница очекује у априлу ове године.

Аутори најбољих карикатура биће награђени књигама, дипломама и годишњим чланским картама библиотеке, а у уметничком делу програма наступиће ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић“.

Подршку организовању изложбе дала је Библиотека „Вук Караџић” – Звездара, а покровитељ програма је Градска општина Звездара.

Изложба „Мали Пјер“ биће отворена до 8. марта 2019.године.