Gradska opština Zvezdara nastavlja sa praksom strateškog planiranja i realizacije aktivnosti u oblasti socijalne zaštite za naredni period.

S obzirom da je prethodni strateški dokument „Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika u Gradskoj opštini Zvezdara (LAP) za period 2017-2020“ istekao, Opština je otpočela proces izrade „Lokalnog akcionog plana  za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika u Gradskoj opštini Zvezdara (LAP) za period 2021-2024.“

Formirana je Radna grupa čiji sastav čine predstavnici GO Zvezdara: Miroslav Marinović, Radmila Urošević, Zlatko Petrin, Maja Maletić i Miroslav Lazić.

Izrada ovog planskog dokumenta realizuje se u skladu sa Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije („Sl.glasnik RS“, br. 30/2018), član 32 prema kojem je predlagač dužan da obavesti javnost o početku izrade dokumenta javne politike objavljivanjem obaveštenja na svojoj internet stranici, a ako je nadležni predlagač organ državne uprave to obaveštenje se objavljuje i na portalu e- Uprava, sedam radnih dana od početka izrade tog dokumenta.

Zakon o planskom sistemu Republike Srbije („Sl.glasnik RS“, br. 30/2018) može se preuzeti: https://www.paragraf.rs/propisi/zakon-o-planskom-sistemu-republike-srbije.html

Skenirana rešenja o formiranju Radne grupe možete pogledati u prilogu:

Rešenje o obrazovanju Radne grupe

Rešenje o izmeni člana u Radnoj grupi