U Gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine održan je sastanak na temu pošumljavanja i revitalizacije zemljišta i unapređenja energetske efikasnosti na teritoriji Zvezdare kome su prisustvovale načelnica Sektora za zaštitu prirode Maja Jovanović i članica Veća GO Zvezdara zadužena za životnu sredinu i javno zdravlje Gordana Mišev.

Maja Jovanović je izrazila spremnost Sekretarijata da u oviru realizacije „Akcionog plana adaptacije na klimatske promene – pošumljavanje Beograda”, aktivno uključi lokalne samouprave, koje imaju najbolji uvid u stanje na terenu. Ona je pohvalila Opštinu Zvezdara, koja se prva odazvala i spremila svu neophodnu dokumentaciju za obilazak terena. Gordana Mišev je iznela nekoliko predloga projekata koji su u planu i naglasila da ovo nije prva podrška Sekretarijata za zaštitu životne sredine i da je posebno raduje inteziviranje saradnje.

„Jedan od prioriteta GO Zvezdara jeste da unapredimo stanje u oblasti zaštite životne sredine i u tom smislu Sekretarijat je jedna od institucija sa kojima imamo dobru saradnju i svu neophodnu pomoć za realizaciju planova, kako ozelenjavanja, poboljšanja energetske efikasnosti, do upravljanja otpadom.”-rekla je Gordana Mišev.

Posle sastanka predstavnici Sekretarijata  i Opštine Zvezdara obišli su katastarske parcele u Mirijevu i Malom Mokrom Lugu, u kojima je planirana realizacija plana pošumljavanja Beograda.