Na terenima Sportskog centra „Olimp” 16. aprila održan je „Dan atletike Zvezdara 2011”, tradicionalna atletska priredba i sokolsko druženje za decu od 7 do 14 godina.

Prvo mesto u ekipnom takmičenju atletici osvojila je OŠ „Ćirilo i Metodije“, drugo mesto OŠ „1300 kaplara“, a na trećem mestu je OŠ „Veljko Dugošević“.

Najbolje ekipe dobile su pehare, a po tri prvoplasirana takmičara/ke u svim kategorijama dobili su medalje.

Na takmičenju je učestvovalo svih 12 osnovnih škola sa Zvezdare, kao i 4 sokolska društva (iz Batajnice, Smedereva, Sefkerina i Stari DIF) sa više od 200 takmičara/ki u 14 takmičarskih disciplina (10 trkačkih i 4 skakačke).

Takmičenje je otvorio Miloš Petrović, pomoćnik predsednika Gradske opštine Zvezdara, a počasni gost je bio naša atletska legenda Franjo Mihalić.

Organizatori petih jubilarnih susreta mladih atletičara su Sokolsko društvo „Beograd III-Zvezdara”, Gradska opština Zvezdara i JP Sportski centar „Olimp”.

Pod sloganom „Vredne ruke Zvezdare“ članovi Demokratske omladine Zvezdare pobrinuli su se da takmičenje protekne u najboljem redu, a svakom učesniku uručena je grančica vrbe i zvončić kao simbol velikog hrišćanskog praznika „Lazareva subota“, u narodu nazvanog „Vrbica“.