У организацији заменика председника ГО Звездара Предрага Веиновића у понедељак, 3.10.2016. естрадна уметница Ана Бекута, заједно са шефом одборничке групе СПС у Скупштини града Београда Николом Прелевићем и представницима Општине, посетила је Свратиште за децу улице у Крфској 7А и уручила донацију: прехрамбене производе, воће, слатке пакетиће, средства за хигијену…

Ана Бекута је рекла да су ово дирљиви моменти, јер овој деци недостаје љубав и лепа реч који су најбитнији. Она је рекла да ће наставити да помаже деци којој је помоћ потребна, а најлепши поклон за њу који је данас добила су дечји осмеси и загрљаји које ће дуго памтити.

Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара је рекао да су Град Београд и Општина Звездара и до сада помагали све којима је помоћ потребна, а нарочито установе које раде са децом, али је сада била жеља да ову децу посети неко од познатих личности. Општина ће и у наредном периоду настојати да се са познатим личностима из света културе, науке, уметности и спорта реализују овакви догађаји, јер ће деца то посебно памтити јако дуго.

Никола Прелевић је похвалио хумани гест Ане Бекуте и рекао да му је драго да се у овакве акције, поред Града Београда и Општине, све више укључују и хумане јавне личности и НВО сектор. Он је рекао да ће Град Београд и даље, као и до сада, наставити да помаже Свратишту за децу улице, као и све сличне установе којим је помоћ потребна.

Дечји осмеси и загрљаји, заједничко певање и заједничка фотографија, као и симболичан поклон који су деца уручила Ани Бекути на растанку говоре да ће се сви присутни дуго сећати овог догађаја