Na Skupštini koordinatora Eko-škola Srbije, održanoj u četvrtak, 10. novembra u Tehnološkoj školi u Paraćinu, osim što su ambasadori održivog razvoja i životne sredine obeležili godišnjicu dodeljene su i Zelene zastave, obeležje kojim se potvrđuje učešće u međunarodnom programu Eko-škola.

Geodetska tehnička škola sa Zvezdare, koja se u program Eko-škola uključila 2015. je svojim aktivnostima i zalaganjima na polju ekologije obezbedila ravnopravnu ulogu među ostalim vaspitno-obrzovnim institucijama Srbije, okruženja i sveta i zaslužno postala nosilac simbolične Zelene zastave.

Svečanoj dodeli Zelenih zastava su, na poziv nacionalnog operatera i organizatora manifestacije Aleksandre Mladenović prisustvovali predstavnici lokalne zajednice, član
 
 

 
Veća opštinske uprave GO Zvezdara Dušan Ignjatović i predstavnica Zvezdarskog ekološkog udruženja Biljana Pantelić, saradnici i članovi Eko-odbora Geodetske tehničke škole.

Koordinatorka Eko-škole u Geodetskoj tehničkoj školi, Jagoda Petrović-Ukaj i direktorka škole Marija Radić su se zahvalile organizatorima na mogućnosti za učešće u programskim aktivnostima i slobodi da učenici Geodetske tehničke škole svoju kreativnost i profesionalnost iskažu na originalan način, čestitale su ostalim školama na sticanju statusa Eko-škola i obavezale se na dalji rad na očuvanju i zaštiti životne sredine.