Milan Popović, predsednik Gradske opštine Zvezdara se u utorak, 03.04.2012. provezao gradskim autobusom na novoproduženoj liniji 74 i razgovarao sa građanima na čiju inicijativu je došlo do produženja ove linije.

Predsednik GO Zvezdara je rekao da je ovo primer iz koga se vidi kako građani treba da komuniciraju sa državom, jer je zahvaljujući inicijativi građana, Opština preduzela dalje aktivnosti potrebne za realizaciju ove ideje.

Građani su izrazili zadovoljstvo zbog uspeha u akciji za produžetak ove linije i zajedno sa predsednikom zaključili da je ovo podstrek za nove akcije i zajedničko rešavanje problema u cilju boljeg kvaliteta života na Zvezdari.

Gradska linija autobusa broj 74, koja saobraća trasom Omladinski stadion – Bežanijska kosa, od juče je produžena do svog novog terminusa u Mirijevu 3. Zahvaljujući molbi stanovnika Mirijeva i Opštine Zvezdara, ali i na osnovu podataka dobijenih očitavanjem „bus plus” kartica, utvrđeno je da veliki broj putnika sa linije 25P preseda na liniju 74 koja saobraća do Bežanijske kose. Nakon izvršene analize opravdanosti, Direkcija za javni prevoz je izvršila izmenu navedene linije u skladu sa potrebama stanovnika.

Na produženom delu trase od Omladinskog stadiona do Mirijeva 3 vozila gradskog prevoza će koristiti sve postojeće stanice u ulicama Mije Kovačevića, Višnjičkoj, Mirijevskom bulevaru, Vitezova Karađorđeve zvezde, Mirijevski venac, Semjuela Beketa, Koste Nađa. Na liniji će radnim danom u špicu saobraćati 19, a van špica 17 vozila, u intervalu od devet minuta.