Deseti Dečji pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište”, čiji je osnivač Gradska opština Zvezdara, ušao je u završnu fazu. Najmlađi, ali i oni stariji su i u utorak, 24.04.2012. mogli da uživaju u izvedenim predstavama i pratećim programima.

Lep i sunčan dan je omogućio da veliki broj dece, roditelja i vaspitača učestvuje u programu na trgu ispred Opštine i UK „Vuk Karadžić“ u kome je Ana Vučković provela decu kroz priče o zmajevima i zmajicama i Kviz o pozorištu, bajkama, zmajevima…

Deca iz vrtića „Sunčica“ pod maskama u bojama proleća ispisivalia su i crtala poruke i želje na velikoj rođendanskoj torti Zmajice-vile. Maskenbalska šetnja je privukla prolaznike koji su zastajali i uzimali učešće u programu ili samo uživali u bojama dečjih kostima.

Članovi i članice plesnog kluba „Salsa Primera“ pružili su mnogo dobre zabave, a salsu su po njihovim instrukcijama igrali i najmlađi, ali i oni stariji.

Predstava „Pinokio“ Pozorišta mladih Novi Sad i predstava „Pola – Pola“ Malog pozorišta Duško Radović na sceni „Aleksandar Popović” zatvorile su zvanični program Festivala.

Za sredu, 25.04.2012. u 12 sati je predviđeno svečano zatvaranje Festivala i proglašenje pobednika.