Pod sloganom „Svi za Vuk“ tokom aprila na scenama Ustanove kulture „Vuk Karadžić” biće odigrano 30 predstava beogradskih pozorišta kao pomoć u prevazilaženju problema sa kojima se ova ustanova suočava. To su prisurtnim medijima poručili predstavnici pozorišta na konferenciji za medije koja je održana u „Vuku” 27.03.2014.

Otvarajući konferenciju Olivera Viktorović, v.d.direktora UK „Vuk Karadžić”, zahvalila se kolegama koji će pomoći „Vuku”, a izrazila je i nadu da će sa prostornim kapacitetima koje ima: dve scene, dve baletske sale, multimedijalnu salu, šminkernice, klub… ova ustanova uspeti da postane centralno mesto događanja ne samo na Zvezdari, već za ceo grad.

Podršku će i ubuduće davati Gradska opština Zvezdara, trudeći se da, prema svojim mogućnostima, pomogne i više nego do sada, naglasio je predsednik opštine Edip Šerifov, kao i da veruje da ćemo svi zajedno uspeti da je dovedemo do samoodrživosti i postavljanja na stabilne noge.

Od autora i predstavnika svojih kuća prisutni su bili: iz BDP-a Slobodan Ćustić, iz Narodnog pozorišta Željko Hubač i Miloš Đorđević, svoju predstavu sa repertoara UK „Vuk” je predstavila i Kristina Savić, kao i v.d. direktora Olivera Viktorović Đurašković koja donira predstavu „Ja i Ti“ – kooprodukciju sa Bitef teatrom.

Posebno mesto na konferenciji je zauzela Akademija umetnosti iz Beograda koja pomaže sa igranjem dve predstave. Jedna je ‘’Per Gint’’, diplomska predstava, sada već bivših studenata, i druga je ‘’Solunci govore’’ u kojoj pored studetata Akademije umetnosti igraju i studenti Akademije umjetnosti iz Banja Luke.

Na repertoaru se nalaze predstave: Bračni kabare, Da to su bili dani, A gde su kokoške?, Bre kabare, Derviš i smrt, Naši dani, Deset naprema jedan, Bizarno, Letnja noć bez sna, Brak ustvari ljubav, U(s)meće življenja, Iza kulisa, O glumatanju, Mali bračni zločini, Ja i Ti, Slučajevi, Egzibicionista, Per Gint, Solunci govore, Više sreće ovaj put i Bg bluz.

Očekujemo da će i publika da se priključi akciji „Svi za Vuk” i kupovinom karata po sniženoj ceni pomogne vraćanju značaja „Vuka” na kulturnu scenu Beograda. Kupovinom karata do 5-og u mesecu obezbeđuje se značajan popust. Tako da karte za malu scenu koje su 500 dinara sa popustom koštaju 300 dinara, a karte za scenu „Aleksandar Popović“ koje su 800 dinara sa popustom će biti 500 dinara.

U prilogu se nalazi repertoar za mesec april.

Više informacija možete naći na sajtu:

http://www.ukvuk.org.rs/index.php/program.html