Na programu 13. Dečjeg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište”, koji se pod sloganom „Zvezdarište nad celim Beogradom” održava od 21. do 27.11, u četvrtak, 24. novembra u 12 sati je na sceni „Kult” Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić” izvedena predstava „Duetto” koju su odigrali glumci pozorišta Il Teatro Prova iz Bergama (Italija).

Ova zanimljiva interaktivna predstava je najmlađe posetioce koji su napunili gledalište terala na stalno učestvovanje i komunikaciju sa glumcima, ali ih je i dobro zabavila.

Pored ove, danas su na programu „Zvezdarišta” još dve predstave:

-Na istom mestu se u 17 sati izvodi predstava ”Wake up! Twistland!” u izvođenju pozorišta „Ninendu” iz Šangaja (Kina). Za predstavu važe ulaznice sa predstave „Carevo novo ruho” koja je otkazana zbog bolesti glavnog glumca, a koja je na programu „Pozorišta Zvezdarišta” bila u ponedeljk, 21. novembra.

-Takođe, u 17 sati u Pozorištu „Puž” biće odigrana predstava „Zlatna torta za zlatnu princezu” u izvođenju glumaca ovog pozorišta.

Kao i svake godine, „Zvezdarište” ima i zanimljiv prateći program koji se realizuje u saradnji sa Udruženjem za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije.u okviru koga je danas realizovana radionica dramskog pisanja za decu i mlade. Radionica koju je vodila Jelena Paligorić održana je u Multimedijalnoj sali UK „Vuk Stefanović Karadžić”.

Ulaznice su i ove godine besplatne, Zvezdarište je ovog novembra nad celim Beogradom, i zato: povedite dete u pozorište!