Manifestacija „Dani seniora na Zvezdari 2015.” završava se svečanom dodelom nagrada autorima najuspešnijih radova pristiglih na konkurs „Tajna lepe starosti”. Nagrade će biti dodeljene povodom Međunarodnog dana starijih u četvrtak, 1. oktobra u 13 sati u Galeriji „Miljković”, Bulevar kralja Aleksandra 298.

Svečanosti će prisustvovati Gojko Božović, predsednik opštinske Komisije za izbor najuspešnijih radova i predstavnici GO Zvezdara.

Komisija za izbor najuspešnijih radova pristiglih na konkurs „Tajna lepe starosti“ na sednici održanoj 29.9.2015. godine je konstatovala da su na konkurs 63 autora poslala ukupno 120 radova. Na konkursu su učestvovali sugrađani iz Beograda, Novog Sada, Vranja, Aleksandrovca, Niša i Požarevca.

U skladu sa Poslovnikom o radu, prilikom ocenjivanja pristiglih radova Komisija je pre svega cenila vrednost poruka, njihovu iskrenost i značaj za stvaranje pozitivne i afirmativne slike o starosti, starenju i starijim ljudima u javnosti, kolektivnoj i pojedinačnoj svesti a koje su upućene svim generacijama.

Nagrade za najuspešnije radove obezbedili su izdavačke kuće „Arhipelag” i „Čigoja” i GO Zvezdara- Volonterski servis Zvezdare i Odeljenje za društvene delatnosti.

Konkurs za najporuku i najideju o lepoj i uspešnoj starosti i starenju- „Tajna lepe starosti“ raspisan u 2015. godini i kao i prethodnih godina imao je za cilj da afirmiše zdrave stilove života, aktivnu i dostojanstvenu starost, međugeneracijsku solidarnost i odgovorno starenje. Konkurs je bio namenjen svim generacijama i građanima.

Gradska opština Zvezdara zadržava pravo da pristigle radove javno prezentuje i objavi u cilju afirmacije pozitivne slike o starosti i starenju kao i unapređenju vidljivosti svakodnevnog života najstarijih sugrađana.

Odluka žirija na konkursu „Tajna lepe starosti“ (PDF 188 KB)