U okviru Zvezdarijade – festivala kulture mladih, u Biblioteci „Branko Miljković“, održan je zanimljiv i inspirativan književni  susret na kome  se okupili nastavnici srpskog jezika i književnosti zvezdarskih škola,  i mladi književni stvaraoci, polaznici radionica Kreativnog pisanja i učesnici konkursa za najuspešniju pesmu i priču.

Nastavnici književnosti u zvezdarskim školama: Olgica Rajić, Šesta beogradska gimnazija, Ljubiša Subotić, Sedma beogradska gimnazija i Goran Boričić, Medicinska škola,  su pričom o svojim stvaralačkim putevima, originalnošću svojih pesama, vedrinom i iskrenošću, osvojili prisutne i inspirisali ih da nastave da se bave književnim radom. U ime organizatora, Udruženja „Riznica reči“, Radica Smiljković, profesorka srpskog jezika i književnosti i novinarka, je vodila susret i zajedno sa gostima predstavila njihov književni opus.

Olgica Rajić je izdala dve zbirke pesama „Smola“ i „Ništa“, a treća je u štampi. Ljubiša Subotić je izdao zbirku pesama „Sažimanje ogledala“ i priprema zbirku poetske proze, a Goran Boričić roman za najmlađe „Slatka Juca debeljuca“ i prepev rok poezije „Dani od duge“. Autori su čitali svoja dela i u razgovoru sa mladima otkrivali čime su bili inspirisani da objave svoju prvu knjigu, govorili o književnoj kritici i načinima prevazilaženja strahova od nje, o potrebi da pišu i zabeleže misli, osećanja, događaje, savetovali kako da objave svoju prvu knjigu… Prisutne je obradovala informacija da je Jovan Gavrilović,  polaznik radionica kreativnog pisanja iz prethodnih godina čije su kratke priče nagrađivane u okviru Zvezdarijade, učenik Šeste beogradske gimnazije i profesorke Olgice Rajić,  izdao svoju prvu knjigu priča “Stubovi” u izdanju Matice srpske.

Pokrovitelj navedenih aktivnosti je Gradska opština Zvezdara, a domaćin Biblioteka „Vuk Karadžić“, sa ogrankom „Branko Miljković“, koja je i ove godine sve polaznike radionica kreativnog pisanja i učesnike konkursa nagradila godišnjom članskom kartom.