Povodom Međunarodne manifestacije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i ove godine organizuje niz događaja u periodu od 25. novembra do 10. decembra.

Tako je, u saradnji sa Asocijacijom „Žena plus”, u petak, 29.11. u zgradi Gradske opštine Zvezdara organizovana akcija podele promo materijala i razgovor sa građanima povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a (SIDA).

Pored aktiviskinja i aktivista Komisije za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i Dubravke Malohodžić iz Asocijacije „Žena plus”, u akciji su učestvovali i zamenik predsednika GO Zvezdara Violeta Filip, predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror i članovi Veća GO Zvezdara Vladan Jeremić i Aleksandar Đuričić.

Komisija je, od osnivanja 2005. godine, uz podršku GO Zvezdara, redovno ucestvovala u akciji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, čiji je cilj ukazivanje na problem nasilnickog ponašanja nad ženama i poboljšanje položaja žena u lokalnoj zajednici.

Gradska opština Zvezdara i njena Komisija za rodnu ravnopravnost priključili su se pre više godina nacionalnoj kampanji u obeležavanja Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a, jer je briga o reproduktivnom zdravlju žena, kao i muškaraca, jedan od segmenata rada Komisije.