Gradski štab za vanredne sutuacije na teritoriji grada Beograda,  u petak, 3.4.2020. je obezbedio dva rezervoara zapremine od po 1.000 litara,  za potrebe Gradske opštine Zvezdara.

U ove rezervoare će se sipati dezinfekciono sredstvo (pripremljen rastvor za upotrebu) za potrebe dezinfekcije i čišćenja stambenih zgrada na teritoriji Gradske opštine Zvezdara. Dezinfekciona sredstva  je obezbedio i isporučio Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

Jedan rezervoar je postavljen ispred objekta Upravne zgrade Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77, a drugi ispred  objekta JP Sportski centar Olimp – Zvezdara“, Vjekoslava Kovača 11, glavni ulaz.

Iz postavljenih rezervoara pripremljeno dezinfekciono sredstvo će  moći da preuzimaju predstavnici stambenih zajednica sa teritorije Gradske opštine Zvezdara, počev od subote 4.4.2020, u vremenu od 9,00 do 12,00 časova.

Radnim danima, počev od ponedeljka 6.4.2020, pa do petka 10.04.2020. godine, preuzimanje ovih sredstava će biti organizovano u vremenu od 9,00 do 16,00 časova.

Svaka stambena zajednica može preuzeti po 1 (jedan) litar dezinfekcionog sredstva i mora obezbediti odgovarajuću posudu – flašu.

U dogovoru sa Gradskih štabom za vanredne situacije i Zavodom za biocide i medicinsku eklogiju, periodično će se vršiti dopuna predmetnih rezervoara dezinfekcionim sredstvom.