Stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje od epidemija i zdravlja ljudi Štaba za vanredne situacije Gradske opštine Zvezdara, čiji je rukovodilac Aleksandar Eror, predsednik Skupštine GO Zvezdara, obaveštava javnost o aktivnostima GO Zvezdara preduzetim u subotu, 11.4.2020. u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije grada Beograda u vezi sa epidemijom Korona virusa (COVID-19), a nakon proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji:

Jedan mobilni tim sa 3 volontera je isporučio 32 paketa, koje je obezbedilo rukovodstvo Gradske opštine Zvezdara, na adrese stanovanja socijalno ugroženih građana Zvezdara. Napravljen je plan za dalju podelu paketa pomoći socijalno ugroženim građanima Zvezdare

Volonteri Volonterskog servisa realizovali su u Savetovalištu za pojedince i porodice- putem telefona,usluge psihosocijalne podrške za više korisnika.

Komunikacija sa volonterima i koordinacija planiranih aktivnosti realizuju se na dnevnom nivou.

Poslate su propisane tabele Vlade Srbije sa izveštajem o broju volontera za 11.4. (435 volontera).

U Logistički centar GO Zvezdara je u subotu, 11.4.2020. dopremljeno 2548 paketa iz GO Palilula, a iz Centra je za GO Voždovac prosleđeno 3261 paket. Zvezdarskim volonterima je za dalju distribuciju prosleđeno 1272 paketa. Ukupan broj primljenih paketa iz  Logističkog centra iz Štark arene je 15521, a iz drugih gradskih opština 2661, dok je drugim gradskim opštinama prosleđeno 3261 paket. Volonterima je za dalju distribuciju do sada ukupno prosleđeno 12703 paketa, a preostali paketi se nalaze uLogističkom centru GO Zvezdara.

Gradskom centru za socijalni rad Beograd  dostavljena je evidencija, za prethodni dan, u vezi sa preuzetim paketima iz Logističkog centra Štark arena i brojem distribuiranih paketa u skladu sa dostavljenim spiskovima od Gradskog centra za socijalni rad na teritoriji Gradske opštine Zvezdara.

Kompletirana su i poslata 32 elektronska zahteva za kretanje lica za vreme policijskog časa. Elektronska komunikacija sa građanima koji se tim povodom obraćaju Opštini putem meila bila je intenzivna.

Odsek za informisanje je prethodnih dana primio veći broj pitanja građana na koja je u subotu, 11.4, kao i prethodnih dana, davao odgovore. Novodobijena pitanja građana prosledili smo nadležnim opštinskim službama.

Komunikacija sa GCSR u Beogradu- Odeljenje Zvezdara, prosleđivanje podataka socijalno ugroženih građana koji se Opštini obraćaju za pomoć, razmena informacija-realizovana je tokom dana. Pisanje i slanje pojedinačnih odgovora socijalno ugroženim građanima koji se putem meila obraćaju Opštini za pomoć, podršku i različite informacije.

Komunalna inspekcija Gradske opštine. Zvezdara je u toku današnjeg dana imala pasivno dežurstvo u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije o totalnoj zabrani kretanja van svojih domova, kao i zabrani rada svih uslužnih objekata, a u skladu sa vanrednim stanjem na teritoriji Republike Srbije.

Do 15 časova, podnet je 1 zahtev za dostavu hrane.