Novogodišnji humanitarni bazar, u organizaciji „Pan teatra” održan, je uz podršku Gradske opštine Zvezdara, Volonterskog servisa Zvezdare i Predškolske ustanove „Zvezdara”, na trgu ispred GO Zvezdara i UK „Vuk Stefanović Karadžić”.

Na Bazaru su prikupljena sredstva za pomoć kulturi, kako bi bio obezbeđen opstanak i egzistencija pozorišta, jer usled pandemije izazvane korona virusom pozorište nije moglo da radi sedam meseci, a i sada radi sa smanjenim kapacitetima.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je u ime Opštine Zvezdara pozdravio prisutne posetioce i rekao da Opštine Zvezdara nastoji da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne realizaciju što većeg broja kulturnih događaja i programa, a sada se ukazala potreba da, zbog epidemije izazvane korona virusom, pruži pomoć i jedinom dečjem profesionalnom pozorištu na Zvezdari koje ovde radi već 22 godine. „Nadam se da će na današnjoj manifestaciji najmlađi posetioci, ali i oni stariji uživati u programu, a da će i ubuduće brojne generacije mališana odrastati uz predstave„Pan teatra”-rekao je Vladan Jeremić

Osnivač „Pan teatra” glumica Olivera Viktorović Đurašković zahvalila je Gradskoj opštini Zvezdara, Volonterskom servisu Zvezdare, Predškolskoj ustavovi Zvezdara, preduzetnicima i svim ljudima dobre volje koji su svojom pomoći i donacijama omogućili da Bazar bude uspešan. „Pan teatar” je tokom svog dugogodišnjeg rada na Zvezdari mnogo puta bio uključen u humanitarne akcije za druge, a sada na taj način pokušavamo da obezbedimo neophodna sredstva za nastvak svog rada”-rekla je Olivera Viktorović Đurašković i pozvala posetioce da uživaju u programu.

Nakon toga izvedena je predstava „Pan teatra” „Carevo novogodišnje odelo”, a posetioci su tokom dana imali priliku da se druže sa-animatorima-Deda Mrazom, Elzom, Princezom, Snežanom…

Gost manifestacije bio je pantomimičar Marko Stojanović.

Posetioci su na štandovima mogli da kupe slikovnice, bojanke, igračke ili nakit, kao i medenjake i slatkiše, a najmlađi su mogli da oslikaju lice i da se fotografgišu sa Deda Mrazom.

Na tomboli su učesnici dobili tri nagrade, a prva od njih je bila torta sa logom „Pan teatra”.

Sav prihod od prodaje proizvoda namenjen je pomoći u radu „Pan teatru”.

Manifestacija je održana uz pridržavanje svih propisanih mera za suzbijanje epidemije izazvane korona virusom.