U prostorijama Sportskog društva „Radnički” svečano je, u prisustvu velikog broja sadašnjih i bivših sportista i gostiju, obeležen 101. godina postojanja Društva. Obeležavanju ovog značajnog datuma prisustvovali su član Gradskog Veća Dragomir Petronijević, predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić i član Veća GO Zvezdara Bogdan Leković.

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, predsednik SD „Radnički“ izrazio je zahvalnost članovima „Radničkog” koji su svojim sportskim i ljudskim vrednostima proslavili ime popularnih „krstaša“ i koji su obeležili dugu istoriju Društva.

On je rekao da je važno da „Radnički” nastavi svoje trajanje i da će zahvaljujući razumevanju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je počasni pokrovitelj obeležavanja 100 godina „Radničkog”, ovo sportsko društvo dobiti novu velelepnu halu za koju polaganje kamena temeljca može da se očekuje u septembru ove godine.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da je ponosan što se Sportsko društvo „Radnički”, jedno od najstarijih u svetu, nalazi na teritoriji Zvezdare i da se nada da će i u narednom periodu sportisti „Radničkog” beležiti značajne rezultate ne samo na našim takmičenjima, već i u Evropi i svetu.

Zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, na ovom mestu biće izgrađena najsavremenija sportska hala koja će sportistima „Radničkog” omogućiti kvalitetne uslove poput najrazvijenijih zemalja. To će doprineti da deca i mladi sa Zvezdare imaju uzore u vrhunskim takmičarima i da se u još većoj meri posvete bavljenju sportom-rekao je Vladan Jeremić i čestitao „Radničkom” 101. godinu postojanja sa željom da i u godinama koje dolaze njegovi sportisti beleže značajne rezultate na ponos Zvezdare, Beograda i Srbije.

Slavu ovog društva ravnomerno dele i pojedinačni i kolektivni sportovi, muškarci i žene. Čitav jedan vek u ovoj velikoj sportskoj porodici razvijaju se i neguju mladi ljudi i postižu sjajni sportski rezultati. Autori monografije „Naš prvi vek“ navode da je „Radnički” osvojio 40 ekipnih seniorskih titula i 22 kupa Jugoslavije (u rukometu, boksu, košarci, odbojci, šahu, rvanju, džudou, streljaštvu, karateu i ragbiju). Iz njegovih redova poniklo je 45 dobitnika nacionalnog sportskog priznanja, koje Republika Srbija dodeljuje za osvojene medalje na Olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima.