Prezentacija javnih poziva-konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje za poslodavce za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu održana je u Opštini Zvezdara. Na prezentaciji su lokalni  poslodavci imali priliku da se upoznaju sa različitim subvencijama za obučavanje ili zapošljavanje.

Prezentaciji su prisustvovali članica Veća GO Zvezdara Violeta Filip, zamenik direktora Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ)  Siniša Knežević, , rukovodilac NSZ Službe Zvezdara Branislava Poznanović i 19 poslodavaca sa Zvezdare.

U ime Gradske opštine Zvezdara prisutne je pozdravila Violeta Filip koja je zahvalila prisutnim privrednicima na interesovanju za ovu prezentaciju, kao i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na veoma dobroj saradnji.

Violeta Filip je istakla da je Opština Zvezdara jedna od najaktivnijih  beogradskih opština kada su u pitanju aktivnosti koje su vezane za pitanja nezaposlenosti i da je, pored ostalog, u prethodnom periodu izdvojila značajna sredstva za finansiranje i sufinansiranje mera aktivne politike zapošljavanja.

„Lokalnim akcionim planom zapošljavanja utvrđen je plan aktivnosti, prioriteti i mere za podsticaj zaposlenosti na teritoriji opštine. Od značajnijih mera GO Zvezdara, u saradnji sa NSZ, realizovani su javni radovi, kao i obuke za pokretanje sopstvenog posla, brojne tribine, sajamovi zapošljavanja i profesionalne orijentacije i druge aktivnosti koje su vezane za teže zapošljive kategorije stanovništva”-rekla je Violeta Filip.

Prisutne je, u ime NSZ, pozdravio Siniša Knežević, zamenik direktora Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje koji je zahvalio poslodavcima na pokazanom interesovanju za ove javne pozive koji im nude određene pogodnosti pri zapošljavanju ili obučavanju nezaposlenih lica sa evidencije. Istakavši da je saradnja sa Opštinom u prethodnom periodu bila odlična, Siniša Knežević je podsetio da je akcenat ove godine na socijalno ugroženim grupama, odnosno da je tendencija pomoć teže zapošljivim kategorijama stanovnika.

Na prezentaciji su stručnjaci Nacionalne službe za zapošljavanje Vesna Živković Kostić, načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo, Marčela Vuinac Obućina, načelnik Odeljenja za dodatno obrazovanje i obuke i Lana Martinović, saradnica u Odseku za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom predstavile objavljene javne pozive: za stručnu praksu, pripravništvo, subvencionisano zapošnjavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Prezentacija javnih poziva održana je uz pridržavanje svih propisanih mera protiv epidemije izazvane virusom Kovid19

Javne pozive na sajtu NSZ možete videti preko sledećeg linka::

http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi/konkurs-nsz/javni_poziv_poslodavcima_za_dodelu_subvencije_za_zapo_ljavanje_nezaposlenih_lica_iz_kategorije_te_e_zapo_ljivih_u_2021._godini.cid74765?page=0