Književno veče ljubavne poezije pod nazivom „Ženama Zvezdare“ biće održano u četvrtak, 10.3.2022. u 19 sati u pozorišu „Pan teatar“, Bulevar kralja Aleksandra 298. Posetioci će imati prilike da uživaju u stihovima poezije dve pesnikinje, Ane Smiljanić i Nevenke Veličković dok će muzički, veče ulepšati Andrijana Marić i Dejan Ađančić.

Sve tri dame, su u privatnom životu doktorke dok im je zajednički hobi ljubav prema poeziji. Njihove stihove će kazivati glumac Vladimir Stojković Feba i glumica i novinarka Dragana Kovačević Rakočević.

Ulaz je slobodan.

Biografije pesnikinja

Ana Smiljanić, književnica, specijalista pedijatrije, rođena je u Čačku. Proglašena je za „Pesnikinju godine“, 2017. godine, ispred Arte asocijacije – međunarodnog udruženja umetnika. Za svoje književno stvaralaštvo, nagrađena je u zemlji i inostranstvu.

Član je Udruženja književnika Srbije i Srpskog lekarskog društva.

Spec.dr Nevenka Veličković, v.d. direktora DZ Voždovac, rođena je u Prištini. Knjiga „U pepelu nada” je njen prvenac, nastala stradanjem srpskog naroda od strane šiptarskih ekstremista 2004. god. u martovskom pogromu.