Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali prisustvovao je sastanku sa upravnicima stambenih zajednica sa Zvezdare koji je danas održan u Gradskoj opštini Zvezdara. Sastanku su prisustvovali i predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i članovi opštinskog Veća Dejan Mikuletić i Miroslav Lazić sa saradnicima, kao i koordinator opštinskog Komunalnog saveta Mihailo Dosković i predstavnici javno-komunalnih preduzeća.

Ministar Mali je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje ovom sastanku na kome direktno može da, u razgovoru sa predstavnicima stambenih zajednica sa Zvezdare, sazna na koje se probleme žale kako bi u narednom periodu ti problemi bili rešeni u što kraćem vremenskom periodu.

On je rekao da, pored održavanja stabilne makro-ekonomske situacije u državi, važno je da se bavimo i rešavanjem svakodnevnih problema ljudi koji direktno utiču na kvalitet njihovih života.

„Na Zvezdari je dosta toga urađeno, otklonjeno je više problema, pre svega insfrastukturnih, a u narednom periodu, u saradnji sa javno-komunalnim preduzećima, nastojaćemo da rešimo probleme koji su vezani za uklanjanje grafita, čišćenje i uređenje dečjih parkića i drugih javnih površina”-rekao je ministar Mali i najavio da će redovno prisustvovati sastancima sa predstavnicima stambenih zajednica.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da se susreti ove vrste održavaju već više od 6 meseci, a za cilj imaju da se postojeći, prvenstveno komunalni problemi građana što brže rešavaju. Zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, Opština je dobila mogućnost za realizaciju projekta energetske efikasnosti u domaćinstvima. Na ovaj način građani Zvezdare će, rekonstrukcijom fasada i stolarije, kao i ekološkom modernizacijom grejanja, moći da uštede toplotnu i električnu energiju čime će značajno biti smanjeni računi za struju i grejanje”- rekao je Vladan Jeremić i pozvao predstavnike stambenih zajednica da se prijave na prestojeći novi javni poziv Opštine  za sufinansiranje koji se odnosi na zamenu ulaznih vrata i poštanskih sandučića.

Veliki broj pitanja upućenih ministru Malom i predstavnicima Opštine Zvezdara pokazali su da građani žele da pomognu da problemi sa kojima se suočavaju budu što pre otklonjeni.