U toku je pisanje kratkih priča i poezije koje mladi književni autori  pripremaju za konkurs za kratku priču i pesmu. U međuvremenu, organizatorke iz Udruženja „Riznica reči“, Radica Smiljković i Dana Ćirić su za njih pripremile niz zanimljivih i inspirativnih sadržaja. Najpre će, 4. maja u Sedmoj beogradskoj gimnaziji organizovati zanimljivu radionicu uz podršku bubnjara, instrumentaliste Gorana Ljuboje Truta. Ritmičnost u poeziji će uvežbavati uz muzički ritam i svoje tekstove čitati uz muzičku pratnju. Ova vežba će im pomoći da poboljšaju ritmičnost u stihovima, i da unaprede veštine prezentacije svog književnog stvaralaštva.

 

Književni susret sa Goranom Hadži-Boričićem, profesorom srpskog jezika i književnosti, autorom knjige „Prigovori da te vidim“, iz edicije popularna lingvistika, zakazan je za 11. maj u 18:30, u Biblioteci „Branko Miljković“. Autor će mlade na šarmantan i duhovit način provesti kroz odgovore na pitanje „Šta tvoj govor govori o tebi?“. Prolećno osveženje tekstovima daće boravak i pisanje u prirodi i planirana poseta Astronomskoj opservatoriji na Zvezdari 17. maja, a poslednje dve radionice pisanja će biti održane u Biblioteci „Branko Miljković“, 23. i 31. maja.

 

U planu je i ćaskanje u književnoj bašti sa dugogodišnjom članicom žirija za ocenu radova na konkursu za kratku priču i pesmu na Zvezdrijadi, Danicom Vukićević, dobitnicom „Ninove“ nagrade za roman „Unutrašnje more“.

 

Svoje kratke priče i pesme, mladi mogu da dostave na adresu riznicareci@gmail.com. Svečana dodela nagrada najuspešnijim autorima na Konkursu za kratku priču i poeziju 2021/2022 biće organizovana posle 20. juna.