Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je, pozdravljajući učesnike i publiku na završnom događaju 12. „Dana seniora na Zvezdari” koji je održan u Galeriji Biblioteke „Branko Miljković”, rekao da su proteklih nedelju dana, koliko je trajala ova manifestacija, kreativnost, učenje, druženje, zabava i muzika, bili samo esencija svega što se na Zvezdari organizuje tokom cele godine za starije i srednje generacije.

 

Jeremić je istakao da Opština Zvezdara vodi računa o seniorima organizujući im u kontinuitetu kulturno-zabavne programe, izlete i brinući o njihovim potrebama. On se zahvalio svim učesnicima i sugrađanima koji su, iz svih delova grada, protekle sednice dolazili na Zvezdaru na neki od ponuđenih programa manifestacije, čija tradicija je prethodnih godina prepoznata u Gradu i čiji sadržaji su deo Dana evropske baštine, poželevši im dobro zdravlje, raspoloženje i korisno provedeno vreme.

 

Nakon toga posetioci su imali priliku da uživaju na koncertu Vračarskih solista koji su svojim programom i izvođenjem oduševili prisutne koji su ih nagradili dugim aplauzom. Na repertoaru su se našle 22 numere: narodne pesme, ozbiljna i prerade evergrin muzike. Pevače je predvodila Amalija Milaković, osnivač, aranžer i dirigent Vračarskih solista. Za sve učesnike i posetioce organizator je pripremio prigodne i unikatne poklone.

 

Po završetku koncerta, 12. „Dani seniora na Zvezdari” su završeni i zatvaranjem izložbe „Lekovitost i lepota bilja“ koja će u celosti biti poklonjena Farmaceutsko- fizioterapeutskoj školi na Zvezdari za kabinetsku nastavu.

 

Od ponedeljka 18. do subote 23.septembra u okviru programa 12. Dana seniora oko 700 gostiju posetilo je izložbu lekovitog bilja, uživalo u koncertima Nade Popov i Vračarskih solista, učestvovalo u edukativnim, psihosocijalnim i kreativni radionicama i tribini pod nazivom „Šta treba seniorima“. Narednih dana preporuke sa ove tribine će biti prosleđene nadležnim ministarstvima- za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu kao i demografiju i brigu o porodici, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i udruženjima penzionera sa Zvezdare a svakako će mapirane potrebe seniora na ovoj tribini biti korišćene u planiranju budućih aktivnosti i sadržaja Gradske opštine Zvezdara namenjenih starijim sugrađanima.

 

Duh manifestacije je protekao u skladu sa njenim ovogodišnjim motom „Život je lep“, sa porukama profesionalaca ali i samih seniora da svako ima pravo na svoje potrebe, zadovoljstvo, dostojanstvo i razvijanje ličnih mogućnosti bez obzira koliko imamo godina kako bi živeli u skladu sa lepotom, dobrotom, ljubavlju i svemu ostalom što naše živote može i treba da učini lepim, ili bar malo lepšim- bez obzira na probleme i prepreke.

 

Pokrovitelj manifestacije je Gradska opština Zvezdara, a prijatelji 12.„Dana seniora na Zvezdari“ su Biblioteka „Vuk Karadžić“ i „Teatar Vuk“.