ГО Звездара и ЈКП „Ветерина Београд“организују  акцију бесплатног чиповања, вакцинације и стерилизације напуштених паса и мачака са територије Звездаре. Акција ће бити спроведена у понедељак, 24.02., уторак, 25.02. и у среду, 26.02.2020. године, од 10 до 16 часова  у Неродимској бр. 2 у просторијама звездарске Kанцеларије за младе.

Акција ће омогућити чиповање и вакцинисање  напуштених паса и мачака и уједно ће нови власник кућног љубимца моћи да закаже датум бесплатне стерилизације. На тај начин ГО Звездара и Ветерина Београд дају свој допринос смањењу популације напуштених паса  и мачака на улицама престонице и подизању свести о одговорном власништву. Акцијом су обухваћени сви пси и мачке који немају званичне власнике, односно напуштени пси и мачке са јавних површина о којима се неко брине, али нису евидентирани као њихови власници.

Сви заинтересовани грађани који желе да на овај начин постану власници кућних љубимаца треба том приликом да плате административну таксу у буџет РС у вредности од 200 динара уколико се уписују као власници паса или 100 динара уколико постају власници мачака. Такође Уговором се обавезују на бесплатну стерилизацију пса или мачке, која ће се обавити када је животиња адекватне старосне доби.