Још једна познојесења активност протекла је у раду и дружењу вредних људи који имају исти циљ иако су различитих занимања и година…

У акцији чишћења/санацији видиковца у Звездарској шуми и замени сувих туја испред Вртића „Звездани гај” учествовали су активисти  Звездарског еколошког центра (ЗЕЦ), представници ГО Звездара, представници Националне службе за запошљавање Звездара и радници на јавним радовима 2019. године.

У име ГО Звездара у акцији су учествовали: заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, чланови општинског Већа Душан Игњатовић и Роберт Милићевић и заменик начелника Управе ГО Звездара Горан Јевтић.

У првом делу активности очишћени су дрвени плато испред  видиковца, горњи део видиковца и зелена површина око самог видиковца, а затим је урађена и санција/шмирглање – освежење/фарбање клупа и наслона испред видиковца.

Други део активности био је испред вртића Звездани гај где су посађене, на зеленој површини испред вртића, четири смарагдне тује које су обезбеђене у договору са Предшколском установом Звездра и ГО Звездара.

Љубав и пажњу биљке ће свакодневно имати од деце која похађају вртић, а лична имена су добиле од „извођача радова“. Првозасађена туја добила је име Деби,  друга Роберта, трећа Михаела, а четврта Вучица.