Поводом Међународне манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара и ове године организује низ догађаја у периоду од 25. новембра до 10. децембра.

Тако је, у сарадњи са Асоцијацијом „Жена плус”, у петак, 29.11. у згради Градске општине Звездара организована акција поделе промо материјала и разговор са грађанима поводом Светског дана борбе против АИДС-а (СИДА).

Поред активискиња и активиста Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара и Дубравке Малохоџић из Асоцијације „Жена плус”, у акцији су учествовали и заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић и Александар Ђуричић.

Комисија је, од оснивања 2005. године, уз подршку ГО Звездара, редовно уцествовала у акцији „16 дана активизма против насиља над женама“, чији је циљ указивање на проблем насилницког понашања над женама и побољшање положаја жена у локалној заједници.

Градска општина Звездара и њена Комисија за родну равноправност прикључили су се пре више година националној кампањи у обележавања Светског дана борбе против ХИВ-а и АИДС-а, јер је брига о репродуктивном здрављу жена, као и мушкараца, један од сегмената рада Комисије.