Градска општина Звездара је једна од 10 градских општина која учествује петнаести пут за редом у Акцији „За зеленији Београд”, у организацији ЈКП „Зеленило Београд“.
 
На Звездари је акција почела 22. маја, а грађани могу пријавити своје уређене зелене површине до 22. јуна 2017. и то:
 
– пријавом на телефон Сервисног центра ГО Звездара: 7850-350, сваког радног дана од 7.30 – 15.30 сати или слањем мејла на servisni.centar@m.zvezdara.org.rs од 00 – 24 сата.
– путем мејла info@zvezdara.org.rs
 
Ове године такмичење се обавља у седам категорија:
 
1.Најлепша зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило)
2.Најлепши балкон
3.Најлепша зелена површина испред пословног објекта
4.Најлепше уређено школско двориште
5.Најлепше уређено двориште предшколске установе
6.Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта (летња башта)-такмиче се искључиво угоститељски објекти
7.Најлепша окућница (уређено зеленило око објеката за индивидуално становање)
 
Приликом пријављивања потребно је навести: категорију зелене површине за коју се пријављује, име, презиме и контакт телефон особе која пријављује зелену површину, као и адресу на којој се зелена површина налази.
 
После 22. јуна, општинска комисија ће контактирати особе које су пријавиле објекте, обићи ће пријављене зелене површине и одабрати најбоље по категоријама за које ће најпре у Општини, а затим на нивоу града бити организовано свечано проглашење победника и уручење награда.
 
Циљ акције је да подстакне грађане да улепшају и зеленилом оплемене средину у којој живе, као и да учине да Београд буде што лепши.
 
Позивамо Звездарке и Звездарце да активно учествују, да се пријаве на време, а пре свега да се потруде да уреде своје балконе, дворишта и просторе око зграда како би Звездара и ове године, као и раније освојила признања и награде.