Градска општина Звездара је једна од 10 градских општина која учествује шеснаести пут за редом у Акцији „За зеленији Београд”, у организацији ЈКП „Зеленило Београд“.

На Звездари акција почиње 22. маја, а грађани могу пријавити своје уређене зелене површине до 22. јуна 2018. и то:

  • пријавом на телефон Сервисног центра ГО Звездара: 7850-350, сваког радног дана од 7.30 – 15.30 сати или слањем мејла на centar@m.zvezdara.org.rs од 00 – 24 сата.
  • путем мејла info@zvezdara.org.rs

Ове године такмичење се обавља у седам категорија:

  1. Најлепша зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило)
  2. Најлепши балкон
  3. Најлепша зелена површина испред пословног објекта
  4. Најлепше уређено школско двориште
  5. Најлепше уређено двориште предшколске установе
  6. Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта (летња башта)-такмиче се искључиво угоститељски објекти
  7. Најлепша окућница (уређено зеленило око објеката за индивидуално становање)

Приликом пријављивања потребно је навести: категорију зелене површине за коју се пријављује, име, презиме и контакт телефон особе која пријављује зелену површину, као и адресу на којој се зелена површина налази. Пријавиоци треба да, ако су у могућности, електронском поштом доставе и једну или више фотографија зелене површине који пријављују.

После 22. јуна, општинска комисија ће контактирати особе које су пријавиле објекте, обићи ће пријављене зелене површине и одабрати најбоље по категоријама. Освајачи првих места на Звездари ће наставити такмичење на нивоу града са најбољима са других девет београдских општина, након чега ће бити изабрани победници по категоријама на градском нивоу.

Циљ акције, коју ЈКП „Зеленило Београд” спроводи уз подршку 10 градских општина, Секретаријата за стамбено-комуналне послове, Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, је да подстакне грађане да улепшају и зеленилом оплемене средину у којој живе, као и да учине да Београд буде што лепши.

Позивамо Звездарке и Звездарце да активно учествују, да се пријаве на време, а пре свега да се потруде да уреде своје балконе, дворишта и просторе око зграда како би Звездара и ове године, као и раније освојила признања и награде на нивоу града.