Градска општина Звездара је једна од 10 градских општина која учествује четрнаести пут за редом у Акцији „За зеленији Београд” у организацији ЈКП „Зеленило Београд“.

На Звездари акција почиње 15. маја, а грађани могу пријавити своје уређене зелене површине до 5. јуна 2016 и то:

– пријавом на телефон Сервисног центра ГО Звездара: 7850-350, сваког радног дана од 7.30 – 15.30 сати или слањем мејла на servisni.centar@m.zvezdara.org.rs од 00 – 24 сата.
– преко сајта ГО Звездара www.zvezdara.org.rs (рубрика „поставите питање“)
– путем мејла info@zvezdara.org.rs
Као и раније такмичење се обавља у пет категорија:

1. Најлепша зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило)
2. Најлепши балкон
3. Најлепша зелена површина испред пословног објекта
4. Најлепше уређено школско двориште
5. Најлепше уређено двориште предшколске установе
Приликом пријављивања потребно је навести: категорију зелене површине за коју се пријављује, име, презиме и контакт телефон особе која пријављује, као и адресу на којој се зелена површина налази.

После 5. јуна, општинска комисија контактираће особе које су пријавиле, обићи ће пријављене зелене површине и одабрати најбоље по категоријама за које ће најпре у Општини, а затим на нивоу града бити организовано свечано проглашење и уручење награда.

Циљ акције је да подстакне грађане да улепшају и зеленилом оплемене средину у којој живе, као и да учине да Београд буде што лепши.

Позивамо Звездарке и Звездарце да активно учествују, да се пријаве на време, а пре свега да се потруде да уреде своје балконе, дворишта и просторе око зграда како би Звездара и ове године као и раније освојила признања и награде.

Ову акцију ЈКП “Зеленило-Београд“ спроводи уз подршку Секретаријата за комунално-стамбене послове, Секретаријата за заштиту животне средине, Службу за комуникацију и координацију односа са грађанима (БЕОКОМ), као и десет Градских општина.