Састанак Организационог одбора Звездаријаде – фестивала културе младих одржан је у новој галерији на Звездари „Кабинет Арк“. Организатори програма и предавачи су упознали са планираним активностима представнике средњих школа из редова наставника и ученика који ће имати улогу координатора активности у оквиру Звездаријаде у својим школама.

Радица Смиљковић, у име удружења „Ризница речи“, је најавила почетак радионица креативног писања. Прва радионица  ће се одржати 22. октобра 2019. године, од  16:00  до 18:00 у Шестој београдској гимназији. У току првог полугодишта и почетком другог биће одржано осам сусрета у оквиру којих ће млади стицати знања и вештине како да напишу краћи књижевни текст, колумну, рекламу, блог, медијску најаву… Биће расписан конкурс за најуспешнију кратку причу и песму, а млади ће се оснажити и да покрену школски часопис. Аутори најкреативнијег и најсадржајнијег школског часописа ће бити награђени, као и аутори кратких прича и песама. Биће реализовани и сусрети са истакнутим књижевницима.

Оливера Викторовић, глумица и драмски педагог, је обавестила присутне да је први сусрет у оквиру драмског стваралаштва одржан у суботу, 12. 10. 2019. године, да се пријавило 15 ученика и најављено још 6. Нови полазници ће моћи да се пријаве и 24. и 25. октобра, у Пан театру, од 20:30 часова. Формираће се две драмске групе и радити на  две представе са којима ће се учествовати на општинском такмичењу у драмском стваралаштву и наступати у звездарским школама.

Музичке радионице почињу у четвртак, 24. октобра 2019. године, у Фрармацеутско физиотерапеутској школи од 18:00, у организацији Агенције за пословне активности „Jimny“, коју води Драгана Петровић, новинарка и маркетинг менаџер. Радионице певања ће водити Јована Аврамовић, мастер музиколог, сваког четвртка од 18 часова у поменутој школи и Седмој београдској гимназији. Такмичење „Први глас Звездаре“ ће се одржати крајем априла 2020. године.

Бранислав Јевић, домаћин састанка и директор продуцентске куће „Хипнополис“ је најавио активности у оквиру кинематографије. Ове године ће се радити на снимању документарног филма. Поред продуцента Бранислава Јевића, и Милица Пилетић, драматург, Стеван Филиповић, редитељ, и Ивица Видановић, редитељ и продуцент, ће водити радионице које ће трајати од новембра до јуна 2019. године. Програм се састоји од неколико фаза, а најважније су: осмишљавање и планирање аудио-визуелног пројекта уопштено, осмишљавање и планирање конкретног документарног филма (избор теме, осмишљавање концепта, пројектовање свих потреба, израда првобитног сценарија пројекта, израда пројекције буџета, планирање учесника, планирање интервуја, снимања догађаја, рекапитулације свих прикупљених и снимљених материјала), рад на реализацији сваке фазе, корак по корак, монтажа и дотеривање, промоцијаПријава заинтересованих и консултације у вези са програмом у области кинематографије су сваке суботе и понедељка од 13 до 14, у галерији „Кабинет Арк“, Милана Ракића 23.

Сви програми су бесплатни за децу и младе од 15 до 25 година и сви имају једнако право и доступност за учешће у програмима манифестације.

Покровитељ програма је Градска општина Звездара.