Пријатељи деце Звездаре и овог лета позивају децу и младе на циклус бесплатних креативних радионица фотографије за тинејџере под називом „Београд и Звездара у мом оку“.  Реализацију пројекта подржали су Градска општина Звездара, Секретаријат за културу и Секретаријат за спорт и омладину.

Радионице ће бити реализоване у Позоришту „Пан театар“ (Месна заједница „Липов лад“, Булевар краља Александра 298) у периоду од 15. до 19. јула 2019., сваког дана од 12 до 14 часова, а водитељка прогама је Јована Јаребица, ликовна уметница и уметнички фотограф.

Осим теоријског дела на коме ће се учесници упознати са различитим врстама фотографије, кадрирањем, обрадом фотографије, техникама критичког посматрање и анализе фотографије као уметничког дела и документа једног времена, водитељка радионица и млади учесници ће највећи део времена проводити на отвореним и затвореним просторима у граду и на Звездари: Булевар краља Александра, Звездарска шума, Kалемегдан, Ада Циганлија, Дорћол, Земун, Kошутњак и на другим местима у граду.

Пројектом је предвиђено да током лета буде расписан и фото-конкурс на исту тему, а након селекције и изложбе, најуспелије фотографије са порукама деце и младих ће бити објављене на календару за 2020. годину.

Позивамо заинтересовану децу и младе узраста од 13 до 19 година да се пријаве за учешће.

Пријаве слати мејлом на адресу: pdzvezdara@gmail.com

Потребно је навести име и презиме учесника, узраст, назив школе коју похађа, име и презиме једног од родитеља и контакт телефон учесника и родитеља. Број места је ограничен на 20, тако да ће редослед пријављивања бити критеријум за избор учесника.