Спортски програм, прилагођен деци вртићког узраста, почео је у среду, 1. фебруара, бесплатно да се спроводи у вртићу „Бубамара” на Звездари, а према речима члана Градског већа Драгомира Петронијевића, базични спортови помажу деци да развију моторику и стекну навику да се баве неком дисциплином.

„У питању је промотивни пројекат који ће у вртићима на територији општине Звездара бити организован месец дана. Град Београд контролише ове програме и жеља нам је да у будућности то буде спроведено у свим вртићима. У координацији са надлежним министарством помоћи ћемо да се у наредном периоду у свим београдским вртићима одржавају овакви и слични пројекти јер је важно да се деца баве спортом. Примећујемо да при упису у основне школе деца имају равна стопала и проблеме са кичмом, тако да желимо да се на време, кроз спорт, боримо за здравију нацију” – истакао је Петронијевић.

Према његовим речима, родитељи деце из вртића „Бубамара” сагласили су се са овим пројектом, а Општина Звездара је подржала цео пројекат.

Влада Петровић из Активити центра каже да ће се овај програм спроводити у 22 вртића на територији општине Звездара, и то у оним установама које имају услове за тренинге. У плану је да се ова активност прошири и на друге општине, навео је он и додао да је промотивни период од месец дана бесплатан и да га спроводе студенти и професори Факултета за физичку културу.

Догађају је присуствовао и заменик председника Скупштине општине Звездара Драгослав Љубичановић.