Градска општина Звездара ангажовала је сертификовану фирму која ће у наредних 15 дана обавити дезинфекцију свих регистровних стамбених заједница на територији општине. При дезинфекцији ће се користити средства на бази активног кисеоника која не могу наштетити здрављу станара нити кућних љубимаца.

Како јеЗвездара општина са највећим бројем регистрованих стамбених заједница дезинфекција ће бити обављена у 3160 зграда чиме Општина Звездара даје свој допринос на сузбијању и спречавању даљег ширења епидемије корона вируса.

Дезинфекцијом ће бити обухваћени ходници на свим спратовима, рукохвати, гелендери, птт сандучићи, интерфони, улазна врата, прекидачи, спољне кваке свих врата у згради, као и лифтови.

Према речима председника ГО Звездара Владана Јеремића, прво ће бити дезинфиковане зграде на Коњарнику а затим у насељу „Војводе Влаховића“, па централни део општине и Ново Миријево.

Јеремић је нагласио да је ова акција Општине Звездара бесплатна за грађане и додао да управници стамбених зграда могу добити подробније информације када ће њихова зграда доћи на ред за дезинфекцију – уколико пошаљу мејл на info@zvezdara.org.rs. Процена је да би дневно могло да буде дезинфиковано око 200 улаза – истакао је он и додао да је безбедност и здравље грађана на првом месту.