Градска општина Звездара одлучила је да ангажује сертификовану фирму која ће у наредном периоду обавити дезинфекцију свих стамбених заједница на подручју општине.

У више од 3200 зграда биће обављене активности које би требало ефикасно да утичу на сузбијање и спречавање даљег ширења епидемије корона вируса.

Дезинфекцијом ће бити обухваћени ходници на свим спратовима, рукохвати, гелендери, птт сандучићи, интерфони, улазна врата, прекидачи као и спољне кваке свих врата у згради. Користиће се савремена средства која не могу наштетити здрављу станара нити кућних љубимаца. Сви препарати који се користе су регистровани и поседују безбедносне листове и решења, истакао је члан Већа ГО Звездара Владан Јеремић.

Он је додао да ће прве бити дезинфиковане све три зграде Рудо на Коњарнику, тзв. источна капија Београда где има 570 станова, а процена је да у кулама живи нешто више од 2000 људи. Потом следе зграде у Миријеву, па у централном делу општине.

Јеремић је нагласио да је ова акција општине Звездара бесплатна и додао да управници стамбених зграда могу добити подробније информације када ће њихова зграда доћи на ред за дезинфекцију – код повереника за послове цивилне заштите у месним заједницама. Процена је да би дневно могло да буде дезинфиковано до 150 улаза – истакао је он и додао да је безбедност и здравље грађана на првом месту.