У четвртак, 24. октобра 2019. године, у мултимедијалној сали Фармацеутско физиотерапеутске школе, одржан је први сусрет у оквиру музичког стваралаштва. Прва радионица је започела међусобним упознавањем и вежбама опуштања. Већи број учесника је и прошле године учествовао у активностима у оквиру музичког стваралаштва, али има и нових полазника.

Према плану Драгане Петровић, организаторке  активности у оквиру Звездаријаде, и Јоване Аврамовић, водитељке програма испред Тима за музичку едукацију деце (МЕД), на радионицама ће се наставити рад на развоју вокалне технике код полазника, импостацији гласа и правилној употреби дисајног апарата у циљу произвођења што квалитетнијег тона. Кроз изабране музичке вежбе тежиће се уједначеном певању, јасноћи, тачној интонацији и боји звука.   Полазници ће певати самостално и у групи, уз живе инструменте и матрице које су специјално прављене за њих и њихове гласовне могућности. Слушаће се и певати музичке нумере различитог жанровског опуса, уз стручно вођење и брижљив избор композиција. Пажљиво ће се градити музички укус младих и градити вештине за препознавање квалитетне музике.

Млади ће у оквиру ових радионица увежбавати наступ на општинском такмичењу у певању и постепено се ослобађати од страха од јавног наступа. Музичке радионице ће се одвијати сваког четвртка од 18 часова. Следећи сусрет је заказан за 31. октобар, у Седмој београдској гимназији. Заинтересовани се могу пријавити на jimny.belgrade@gmail.com.

Звездаријада фестивал културе младих, програм који се реализује под покровитељством Градске општине Звездара, има за циљ развијање и промоцију талената младих у области културе и уметности, њихово међусобно упознавање, забаву и дружење.