Ватерполо клуб „Београд”, у сарадњи са ГО Звездара, покренуо је иницијативу за укључивањем што већег броја дечака и девојчица нижих разреда звездарских основних школа (од 1. до 4. разреда) у континуирану физичку активност – ватерполо школу.

Пројекат анимације деце по школама подржала је ГО Звездара препознавши вишеструку корист за децу, као и за друштво у целини. Тако ће свако дете које донесе ваучер имати прилику да се упише у ватерполо школу Ватерполо клуба „Београд” и две недеље похађа бесплатну обуку. На тај начин у току две недеље деца могу да стекну основна, полазна знања, а након тога, ако имају жељу, могу да постану чланови и наставе са тренажним процесом.

Како је рекао Миодраг Перишић, директор Ватерполо клуба „Београд” бесплатне ваучере ће од Ватерполо клуба „Београд” добити све звездарске основне школе, а заинтересовани ученици ће се за обуку пријављивати у својим школама у којима ће преузимати ваучере.

Циљ ове акције је да деца почну да се баве спортом што ће утицати да стекну нове здраве животне навике, а кроз континуирани ватерполо тренажни процес имају прилику да науче правилне технике пливања и да стекну сигурност боравка у дубокој води. Поред овога, кроз групу вршњака ће се извршити боља социјализација деце, утицаће се на њихов правилан психо-физички развој, а најбољи ће постати и врхунски ватерполисти,….

Ватерполо клуб „Београд” је реномирани клуб по резултатима рада са млађим категоријама који постоји и ради 40 година на базенима СЦ „Ташмајдан”  и који у раду ангажује искусне, лиценциране ватерполо тренере.