У сарадњи са ГО Звездара, Звездарски еколошки центар – Зец сваког четвртка од 18-20 часова у МЗ „Зелено брдо“ организује бесплатне  еколошке радионице под називом  „Креативна одговорност – може свако јер је лако“.

Тема прве радионице, која ће бити одржана у четвртак, 11.6.2020., је Светски дан заштите животне средине током које ће сви учесници добити задатак да заједно израде просторни колаж – асемблаж од неопасног амбалажног отпада.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања животне средине и здравља људи и планете Земље. Током радионица полазници ће учити и о значају рециклаже и  поновне употребе неопасног отпада, разумевању важности адекватног управљања отпадом, развијању навика примарне селекције и техникама креативне рециклаже – примену одбаченог неопасног отпада у изради уметничких и употребних предмета.

Комбинација уметности и екологије је добар начин за подизање свести грађана о значају очувања природе и животне средине и започињању примарне селекције отпада како би живели у чистијем и здравијем свету.

Звездарски еколошки центар – Зец ове године обележава пет година постојања током којих је у сарадњи са ГО Звездара и другим партнерима реализован велики број еколошких пројеката и хуманитарних акција.