„Пријатељи деце Звездаре“, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, и ове зиме, од 4 – 12. Фебруара, радним данима од 14 до 16,30 часова у МЗ „Липов лад“, Булевар краља Александра 298 (за време фебруарског распуста) организоваће циклус бесплатних креативних радионица за тинејџере под називом „Нове старе крпице – уметничка рециклажа“.

Програм је намењен деци и младима од 13 до 19 година, а одвијаће се кроз циклус од 7 едукативно – креативних радионица у области уметничког стваралаштва, уз акценат на рециклажу и екологију.

Уз стручно вођење примењене уметнице Мине Симић, учесници ће се бавити креативном рециклажом и од делова старе одеће, различитих тканина и другог рецикажног материјала израђивати оригиналне комаде одеће, модне детаље и друге предмете различитих облика и намена.

Циљ програма је да учесницима помогне у стицању нових знања и подстакне их на самостални и креативни стваралачки рад, којим ће у будућности обогатити своје слободно време и пружити им могућност да га на креативан, користан и забаван начин проведу, као и да млади схвате везу између уметности и бриге о животној средини и да их мотивише да се у свакодневном животу одговорно понашају према окружењу.

Посебан циљ програма је да учесницима пружи знања и вештине потребне за стварање креативних и употребљивих предмета од рециклираног материјала.
На последњем сусрету биће организована презентација радова насталих на радионицама, на коју ће бити позвани и родитељи и пријатељи, а свим учесницима ће бити уручена признања за учешће.

„Пријатељи деце Звездаре“ позивају тинејџере да се пријаве што пре јер је број места ограничен.

Бројеви телефона за пријављивање:

061/6908123 или 060/0985670
е-маил: pdzvezdara@gmail.com
Координаторка програма: Милица Момчиловић, моб. 061/6908123
Водитељка радионица: Мина Симић, моб. 060/0985670